O campanie despre importanța aderării R. Moldova la Mecanismul de protecție civilă al UE a fost lansată de MAI

Chişinău, 3 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne a lansat o Campanie de informare a cetățenilor despre importanța și necesitatea aderării Republicii Moldova la Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Campania are drept scop informarea populației privind beneficiile pentru țara noastră, dar și pentru fiecare cetățean în parte odată cu aderarea țării noastre la Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene.

Astfel, primul spot social a fost filmat într-un spital din raionul Hâncești, unde cadrele medicale vorbesc despre suportul oferit de țările europene prin Mecanismul protecției civile al UE, pentru pacienți și instituțiile medicale. Totodată, este de remarcat faptul că în anul 2020, țara noastră a beneficiat de vaccinuri, dar și echipament de protecție în lupta cu gestionarea infecției COVID-19.

Acordul de aderare a țării noastre la acest mecanism a fost semnat pe 29 septembrie curent, la Chișinău, de către ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros și Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.