Accidentul din Italia – MAE: Până acum nu există informaţii despre cetăţeni români printre victime

Ministerul Afacerilor Externe precizează miercuri că, până la acest moment, nu sunt informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului rutier produs lângă Veneţia, în Italia.

MAE informează că, prin intermediul Consulatului General al României de la Trieste, s-a autosesizat, ca urmare a apariţiei în presa locală a unui articol cu privire la un grav accident rutier produs la data de 3 octombrie, în zona localităţii Mestre, în care a fost implicat un autobuz de linie care circula în direcţia localităţii Maghera şi care a sărit de pe un pasaj suspendat şi a luat foc.

„Reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile locale, solicitând informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea, starea de sănătate a persoanelor afectate şi circumstanţele producerii accidentului. Până la acest moment nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. Reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară”, arată MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652; +39 040 452 8136; +39 040 416 350.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon al ambasadei: +39 340 882 1688.

Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte aproximativ 20 au fost rănite marţi seară în accidentul produs la Mestre, lângă Veneţia. Un autobuz care transporta turişti, printre care ucraineni, francezi şi germani, a căzut de pe un pod şi a luat foc, potrivit autorităţilor acestui oraş din nord-estul Italiei, a transmis AFP. AGERPRES