Drapeluri în bernă la Veneţia după accidentul de autobuz soldat cu 21 de morţi

Primarul Veneţiei a decretat zi de doliu miercuri, la o zi după accidentul, soldat cu 21 de morţi, în care a fost implicat un autobuz cu turişti, care a căzut de pe un pod, informează AFP.

Steagurile clădirilor oficiale din regiunea Veneto au fost coborâte în bernă, la cererea preşedintelui regiunii, Luca Zaia.

Autobuzul transporta circa 40 de turişti italieni şi străini care tocmai vizitaseră centrul istoric al Veneţiei şi se întorceau la campingul unde erau cazaţi, cu puţin înainte de ora 20:00 (18:00 GMT).

Dintr-un motiv încă nedeterminat, vehiculul, care circula pe un pod, s-a izbit de parapetul de protecţie şi a căzut în gol, prăbuşindu-se în apropierea unei linii de cale ferată între localităţile Mestre şi Marghera.

„Autobuzul s-a răsturnat. Impactul a fost teribil pentru că a căzut mai bine 10 metri”, a declarat comandantul pompierilor din Veneţia, Mauro Luongo, jurnaliştilor prezenţi la faţa locului.

Bilanţul nu s-a schimbat peste noapte: 21 de persoane au murit, iar cel puţin 15 au fost rănite, a declarat preşedintele regiunii pe Facebook.

Printre victimele decedate se numără un copil în vârstă de un an şi un adolescent. În tragedie au murit şi cinci ucraineni, un german, un croat, un francez, pe lângă şoferul italian.

Doi copii şi doi adolescenţi figurează printre cei 15 răniţi, dintre care cinci se află în stare „foarte gravă”.

„Ipoteza principală în acest moment este că şoferul autobuzului (…) s-a simţit rău”, a explicat Luca Zaia.

Anchetatorii încearcă să identifice victimele care nu aveau asupra lor acte de identitate la momentul producerii accidentului, în special prin verificarea încrucişată a registrelor campingului unde erau cazaţi.

Carcasa autobuzului a fost îndepărtată în cursul nopţii, iar drumul s-a redeschis circulaţiei miercuri dimineaţă, potrivit unui corespondent AFP prezent la faţa locului.

Prefectul Veneţiei, care a deschis o anchetă, a anunţat o conferinţă de presă la ora 11:30 (09:30 GMT) cu pompierii, serviciile de sănătate şi poliţia.AGERPRES