Primarul Mihai Chirica a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”

Primarul Mihai Chirica a participat la ceremonia de deschidere a noului an universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”.
„Arta a fost considerată întotdeauna ca o operă de civilizare și umanizare, iar Iașul – Capitala Culturală a României – a profitat enorm de pe urma marilor personalități artistice născute aici sau școlite în orașul nostru.
În vremuri dificile omul și-a găsit întotdeauna liniștea sufletească în artă. De aceea, astăzi, când umanitatea traversează una dintre cele mai agitate perioade din istorie, recursul la artă este cu atât mai necesar.
Faptul că Iașul deține una dintre cele mai prestigioase universități de arte din această parte a Europei, denumită după cel mai mare compozitor român, reprezintă un avantaj extraordinar pentru orașul nostru, fiindcă atrage an de an sute și mii de tineri pasionați de frumos, care își pot pune pasiunea și în slujba comunității ieșene.
Adevărată educatoarea morală a omului, arta ne va ajuta întotdeauna să privim dincolo de aparențe pentru a ne cunoaște mai bine.
Dragi profesori ai Universității de Arte, continuați să formați oameni sensibili la frumos, adevăr și bine, iar lumea se va schimba în felul în care ne-o dorim cu toții.
Dragi studenți, deveniți modelele de care are atâta nevoie societatea românească, profitați de toate oportunitățile pe care vi le oferă Iașul și iubiți acest oraș minunat!
Mult succes în noul an universitar!”, a transmis primarul Mihai Chirica.