MAEIE: Ambasada R. Moldova din Israel funcționează în regim alert

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Până în prezent, Ambasada a primit 65 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și a zborurilor comerciale, transmite MOLDPRES.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că astăzi dimineață la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut loc o ședință a Celulei de criză pentru a analiza situația de securitate din Israel.

În urma ședinței, MAEIE a recomandat tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care doresc să părăsească Israelul, să utilizeze rutele comerciale disponibile în zilele următoare, fie că se îndreaptă spre Chișinău, București sau alte orașe din care pot călători mai ușor spre R. Moldova. Astfel, următoarele zboruri pe cursa Tel-Aviv – Chișinău sunt programate pentru: 10, 11, 12 și 15 octombrie curent.

Totodată, Ambasada țării noastre în Israel a emis un comunicat prin care informează că vizele străinilor care se află legal în Israel și care expiră luna viitoare vor fi prelungite.

Israelul a declarat oficial război Hamas duminică, după ofensiva fără precedent lansată cu o zi în urmă de mişcarea islamistă palestiniană din Gaza, confruntările făcând în total peste o mie de morţi.