O nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice

În perioada 14 septembrie – 14 octombrie în Municipiul Iași are loc o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.
Împreună sărbătorim zilele reciclării deșeurilor electrice pentru un mediu mai curat.
Locuitorii Municipiului Iași pot preda în mod conștiincios și gratuit deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la tombola cu premii organizată de: Primăria Municipiului Iași, Asociația CASUS, ECOarena, SC Salubris SA, cu sprijinul OIREP Eco Positive SA cărora li s-au alăturat partenerii: Garda de Mediu Iași, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ,,Cristofor Simionescu” Iași, Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie, Opera Națională Română Iași, Ateneul Național din Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print.
„Iașul menține ritmul de creștere în domeniul protejării mediului prin acțiuni de colectare selectivă. Educația este fundamentul stabilității unei națiuni și noi, la nivelul comunității ieșene, investim în informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța protejării resurselor naturale. Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice din acest an este încă o ocazie de a invita ieșenii să participe activ la campania de mediu organizată cu scopul colectării aparatelor electrice vechi sau defecte. Implicând-ne cu toții în asemenea evenimente avem șansa să ne regăsim într-o manieră mai apropiată și cu respect unii față de alții. Mulțumesc celor care dau atenție și participă la asemenea evenimente”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.
Între 14 septembrie și 14 octombrie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii menționate mai jos:
 Sediul SC Salubris S.A – Șoseaua Națională, nr. 43, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră), deschis luni, miercuri între orele 09.00-18.00, marți, joi, vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 09.00 – 13.00.
 Centrul de cartier Tătărași – str. Vasile Lupu, nr. 8, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Alexandru cel Bun – str. Tabacului, nr. 1B, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Nicolina – str. Petre Țuțea, nr. 2, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Păcurari – Șos. Păcurari, nr. 34, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
 Centrul de cartier Frumoasa – B-dul. Poitiers, nr. 20-22, deschis de luni până vineri, între orele 09.00-16.00;
Nu poți transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare? Accesează permanent și gratuit serviciul de preluare a acestora de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție. Pentru persoanele juridice punem la dispoziție întreaga documentație necesară casării precum și scoaterii din gestiune.
DATE DE CONTACT
 Telefon 0764.399.399, disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00, inclusiv SMS (tarif normal) sau pe mesaj prin WhatsApp (cu menționarea numelui și adresei deponentului);
 TelVerde 0800.444.800 (gratuit), disponibil de luni până vineri, între orele 9.00-17.00;
 Online pe www.ecoarena.ro sau www.colecteaza.ro, prin formularul de comandă disponibil non-stop.
TOMBOLĂ. Cei care vor preda DEEE-urile în cadrul campaniei dedicate Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice vor participa la tombola cu premii ce va avea loc în data de 16 octombrie, ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași – Strada Pompei, nr. 3 (zona Podul de Piatră).
Premiile oferite prin tragere la sorți sunt:
 20 x 2 Bilete/câștigător la Ateneul Național din Iași;
 10 x 2 Bilete/câștigător la Opera Națională din Iași;
 4 x aspirator cu sac;
 6 x polizor;
 5 x mixere;
 5 x mașină de găurit;
 5 x uscător de păr.