Breaking News

Misiunile pompierilor ieșeni din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 44 de evenimente, dintre care amintim:

  • 2 intervenții pentru stingerea incendiilor:
  • la ora 15:02, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în localitatea Verești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Nu au fost înregistrate victime. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și aproximativ 200 de kg de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • la ora 21:08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Popricani, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Nu au fost înregistrate victime. Au ars aproximativ 200 de metri pătrați din acoperiș și o anexă în suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al cădurii coșului de fum față de materialele combustibile.
  • 32 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 8 alte misiuni:
  • 2 misiuni de recunoaștere în teren la obiective din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  • 2 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.
  • 2 misiuni pentru deblocarea persoanelor din ascensorul unui bloc și dintr-un apartament.
  • 1 misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență și de acordare a primului ajutor, la nevoie, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
  • 1 misiune pentru salvarea unui cal căzut într-un puț cu adâncimea de 3 metri în localitatea Stolniceni-Prăjescu.
  • 2 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro