Mişcarea palestiniană Hamas anunţă moartea unuia dintre comandanţii săi, într-o lovitură aeriană israeliană

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat marţi moartea unuia dintre comandanţii săi militari într-un atac israelian în centrul Fâşiei Gaza, în cea de-a 11-a zi a unui război soldat deja cu mii de morţi în ambele tabere, relatează AFP.

Ayman Nofal, un comandant al Brigăzilor Al-Qassam, braţul armat al Hamas, a fost ucis într-o lovitură „sionistă barbară” asupra taberei de refugiaţi Bureij, se arată într-un comunicat.

În cursul nopţii, armata israeliană a anunţat că a ucis un alt membru al Hamas, Ossama Mazini, despre care gruparea islamistă nu a făcut declaraţii.

Acest nou război a fost declanşat de atacul fără precedent, pe 7 octombrie, al unor comandouri Hamas venite din Fâşia Gaza împotriva teritoriului israelian. Peste 1.400 de persoane au fost ucise de la acea dată în Israel, majoritatea civili omorâţi în ziua atacului, cel mai sângeros de la crearea statului Israel.

Armata israeliană a ripostat, cel puţin 2.750 de persoane pierzându-şi viaţa în Fâşia Gaza, în majoritate civili palestinieni, potrivit autorităţilor locale. AGERPRES