Mihai Chirica: Ne dorim un oraș accesibil tuturor!

De la Rond Păcurari până în Fundație se amenajează un traseu special pentru persoanele cu deficiențe de vedere, precum și pentru cele cu dizabilități locomotorii.
Traseul este realizat de Citadin SA dintr-un pavaj tactilo-vizual, în cadrul parteneriatul intitulat „Iașul accesibil pentru toți” încheiat de Primăria Municipiului Iași cu Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA) Iași, Asociația Nevăzătorilor Iași şi euRespect.
De altfel, duminică, 15 octombrie, de Ziua Bastonului Alb, membri ai asociațiilor menționate au probat noile adaptări pietonale din zona Păcurari, pe segmentele cu trasee tactilo-vizuale și cu rampe la bordură realizate corect, după normativul de accesibilitate.
Reprezentanții asociațiilor susțin că nevăzătorii au fost încântați de trasee, dar, fiind un aspect nou în Iași, va trebui să se familiarizeze cu particularitățile adaptărilor așa încât să poată circula cu încredere în mod independent în oraș. Și utilizatorii de scaun rulant au putut trece cu ușurință pe noile rampe.
„Vom extinde astfel de amenajări și în alte zone ale orașului, printr-o strânsă colaborare cu asociațiile de profil, astfel încât Iașul să devină un oraș tot mai incluziv și prietenos cu ieșenii vulnerabili!”, a spus primarul Mihai Chirica.