Presedintele CJ Iasi Costel Alexe:La Țuțora funcționează o stație de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de 22.000 tone/an

Presedintele CJ Iasi Costel Alexe a vizitat, împreună cu ministrul Mircea Fechet și echipa sa de la Ministerul Mediului – România, colegii de la ADIS Iasi și Consiliul Județean Iași – Iași County Council și reprezentanți ai autorităților locale, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora.
„Încă de la preluarea mandatului, am făcut toate demersurile pentru a operaționaliza cât mai rapid sistemul de management integrat al deșeurilor, iar județul nostru este un model de bună-practică, care are unul dintre cele mai performante centre din țară și din Europa de sud-est.
La Țuțora funcționează o stație de sortare a deșeurilor, cu o capacitate de 22.000 tone/an, o stație de tratare mecano-biologică cu o capacitate de 144.000 tone/an și stația de compostare cu o capacitate de 10.000 tone/an.
Vom investi în continuare pentru a dezvolta și mai mult infrastructura pentru că ținem foarte mult la a avea un județ verde, un mediu mai sănătos pentru ieșeni.
Mulțumesc ministrului Mircea Fechet pentru sprijin și pentru interesul față de proiectele verzi ale județului Iași. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles cât de important este să colectăm selectiv deșeurile și fac acest efort minim zilnic, depozitând separat gunoiul”, precizează presedintele CJ Iasi Costel Alexe .