Ciolacu: Suntem pregătiţi să adoptăm ordonanţa cu noile salarii minime din construcţii, agricultură şi industria alimentară

Guvernul este pregătit să adopte ordonanţa de urgenţă referitoare noile salarii minime din construcţii, agricultură şi industria alimentară, a afirmat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

„Am convenit astăzi, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaţilor, aceea că în urma introducerii contribuţiei pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El le-a mulţumit patronatelor pentru că au înţeles „importanţa acestui moment” şi a apreciat suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economie.

„Suntem pregătiţi, acum, să adoptăm în şedinţa de Guvern, ordonanţa de urgenţă referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către preşedintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate şi aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaţilor din construcţii şi agricultură”, a menţionat premierul. AGERPRES/