„Poliția locală în context național și european”

Membrii Sindicatului Național ProLex din Poliția Locală Iași și din structurile centrale ale sindicatului, alături de colegi din Italia și Republica Moldova au organizat în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu o interesantă dezbatere pe tema „Poliția locală în context național și european”. Schimbul de experiență constant dintre colegii din Iași și București, dar și de peste Prut și din alte țări europene s-ar putea aprofunda în urma acestui eveniment. Astfel, organizarea și funcționarea Poliției Locale Iași sunt deja privite ca un model de succes care ar putea fi preluat, autoritățile de peste Prut fiind interesate de crearea unei astfel de structuri și în Republica Moldova.
Cine este atent la istoria Poliției Locale nu poate să nu remarce evoluția ei semnificativă. Povestea primilor gardieni publici, puțini și nesatisfăcător plătiți, s-a transformat, de-a lungul anilor, în povestea de succes a unor veritabili polițiști pregătiți să vină în ajutorul ieșenilor aflați în dificultate.
Iașul e un oraș din ce în ce mai sigur – o arată statisticile și clasamentele europene – și datorită Poliției Locale! Nu este o misiune ușoară să asiguri liniștea și integritatea bunurilor unui oraș de circa 400.000 de locuitori, dar polițiștii locali se achită onorabil de misiune.
Un oraș sigur din toate punctele de vedere înseamnă o viață mai bună și mai frumoasă pentru copiii noștri, pentru familiile noastre, pentru noi înșine și pentru toți locuitorii Iașului!