Ceremonia de deschidere a Consulatului Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași

Astăzi, 26 octombrie 2023, de la ora 10.00, Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a găzduit ceremonia de deschidere a Consulatului Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași, în prezenţa Excelenței Sale Willemijn van Haaften, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România. La eveniment a participat primarul Mihai Chirica, în calitate de gazdă, precum și alți reprezentanţi ai autorităţilor publice din regiune, oameni de afaceri olandezi și români, cetățeni olandezi rezidenți și reprezentanţi ai mass-media.
În același timp, în Municipiul Iași erau programate alte câteva evenimente importante la care primarul Mihai Chirica a fost invitat, printre care deschiderea seriei de evenimente prin care Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași sărbătorește 60 de ani de existență (de la ora 10.00), ceremonia aniversară cu ocazia împlinii a 163 de ani de la înființarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” (de la ora 11.00) etc.
Evident, în calitate de gazdă a ceremoniei de deschidere a Consulatului Onorific al Regatului Țărilor de Jos la Iași, primarul Mihai Chirica nu a avut posibilitatea obiectivă de a fi prezent și la manifestările menționate.
„Îmi prezint cele mai sincere scuze, precum și profundul meu regret, fiindcă nu am putut ajunge la importantele evenimente programat în această dimineață, prilejuite de aniversarea aniversarea celor 60 de ani de existență a Liceului Teoretic «Dimitrie Cantemir» și a 163 de ani de la înființarea Universității «Alexandru Ioan Cuza».
Educația este prioritară pentru mine, ca primar, încerc să demonstrez acest lucru în permanență, prin fapte, nu prin vorbe, și mi-ar făcut onoare și plăcere să fiu alături de comunitatea de la «Cantemir» și de cea a Universității.
Din păcate, pe lângă munca administrativă, agenda publică este uneori mult prea bogată pentru a onora toate evenimentele la care sunt invitat și la care mi-aș dori să fiu prezent.
Cerându-mi iertare încă o dată fiindcă programul foarte încărcat nu mi-a permis să dau curs acestor invitații onorante, transmit cele mai frumoase urări de bine întregilor echipe de la Liceul Teoretic «Dimitrie Cantemir» și de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza»”, a declarat primarul Mihai Chirica.