Iohannis: Pentru cei blocaţi în Gaza, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că întreaga comunitate internaţională face eforturi pentru deblocarea situaţiei în ceea ce îi priveşte pe cei blocaţi în Gaza.

 

„Pentru cei care sunt blocaţi în Gaza, noi, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia. Din nefericire, spun, din nefericire, până acum, nimeni nu a reuşit să facă acest lucru şi nu suntem singurii care avem cetăţeni blocaţi în Gaza. Noi suntem foarte, foarte implicaţi în aceste discuţii şi vom continua. Sperăm ca la un moment dat să apară un progres. Ce poate să facă România? Să continue să se implice în negociere, ceea ce facem şi o facem foarte bine. Doamna ministru Odobescu şi întreaga echipă sunt foarte dedicaţi şi foarte bine implicaţi”, a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a arătat că la discuţiile de la Bruxelles va reitera poziţia României, stabilă de multe decenii.

„Noi pledăm pentru soluţia celor două state şi pledăm, în acelaşi timp, pentru partea Israel – clar, au dreptul să se apere. Asta este indiscutabil. Şi pentru partea palestiniană este clar că trebuie găsite soluţii pentru a nu avea civili care, până la urmă, să plătească preţul acestui război, ci Hamas trebuie targetat”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European. AGERPRES