Consiliul Local a votat două proiecte care privesc aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului laşi şi a Zonei Metropolitane 2021-2030

În ședința ordinară programată marți, 31 octombrie 2023, Consiliul Local a votat două proiecte care privesc aprobarea, pe de o parte, a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului laşi şi a Zonei Metropolitane 2021-2030, precum și a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere laşi pentru perioada post 2020.
Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului laşi şi a Zonei Metropolitane 2021-2030, care reprezintă o actualizare a documentului strategic elaborat şi aprobat prin HCL nr. 402 din 29 septembrie 2017 de către Municipiul laşi, este un instrument de planificare pe termen mediu-lung care are rolul de a contura viitorul Municipiului laşi şi a Zonei Metropolitane laşi, având ca ani de referinţă perioada cuprinsă între 2021 şi 2030, acoperind aria formată din Municipiul laşi şi 27 comune ale Zonei Metropolitane laşi
Scopul principal al unui asemenea document este acela de a fundamenta deciziile de investiţii prin actualizarea principalelor trăsături socio-economice şi demografice ale urbei, însă, în acelaşi timp face referire la dezvoltarea spaţială a oraşului în timp şi la elementele care ţin de cadrul construit şi natural, atât din cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale laşi, cât şi din cadrul Zonei Metropolitane laşi.
Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere laşi pentru perioada post 2020, care reprezintă o actualizare a documentului strategic elaborat şi aprobat prin HCL nr. 401 din 29 septembrie 2017 de către Municipiul laşi, vizează perioada 2021 – 2035 şi acoperă aria formată din Municipiul laşi şi 27 comune ale Zonei Metropolitane laşi.
Scopul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Polului de Creştere laşi este reprezentat de îmbunătăţirea accesibilităţii şi asigurarea unei mobilităţi de calitate şi sustenabilă pentru întreaga arie de studiu stabilită. Obiectivul principal al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul Polului de Creştere laşi constă în propunerea unor măsuri care să conducă la îmbunătăţirea accesibilităţii municipiului şi a relaţiei acestuia cu alte localităţi.