Bulai: Parlamentarii USR îl susţin în continuare pe Cătălin Drulă şi au luat act de decizia de retragere a Elenei Lasconi

Deputatul USR Iulian Bulai a anunţat, luni, că parlamentarii partidului l-au susţinut în unanimitate pe liderul USR, Cătălin Drulă, şi au luat act de decizia Elenei Lasconi de a se retrage de pe lista de europarlamentare.

„În unanimitate, preşedintele partidului Cătălin Drulă a fost susţinut de către toţi colegii mei. Deci, a existat o unanimitate pe susţinerea lui Cătălin Drulă şi am luat act de decizia colegei Elena Lasconi de a se retrage. Cătălin Drulă a fost susţinut în unanimitate, îl susţinem mai departe, luăm act de această decizie şi aşteptăm alte momente importante care să decidă viitorul listelor”, a spus Drulă, întrebat în legătură cu decizia luată în şedinţa grupului parlamentar.

El a spus că are încredere totală în decizia lui Cătălin Drulă.

„Am încredere totală în decizia lui Cătălin. Îl susţin până la capăt cu toate deciziile pe care le ia şi urez tuturor decidenţilor din cadrul Biroului Naţional înţelepciune pe mai departe”, a adăugat Bulai, întrebat în legătură cu decizia de retragere a Elenei Lasconi de pe lista de europarlamentare.

Bulai a susţinut că Elena Lasconi s-a retras de pe liste, „după discuţia cu ea însăşi, cu membrii familiei ei, cu prieteni, cu colegi, poate şi cu Cătălin Drulă”.

„Eu sunt exemplul din USR faţă de care partidul este cel mai tolerant când este vorba de libertate de expresie. (…) Nu a fost retrasă de pe liste. Este o decizie a unui om de a face un pas în spate. Eu iau act de asta şi o respect. (…) Sâmbătă a fost difuzat un interviu cu doamna Lasconi la o anumită televiziune, duminică a fost o decizie a dumneaei de a se retrage, deci nu avea cum ca o discuţie pe o decizie de duminică să aibă loc sâmbătă, când a avut loc interviul respectiv.(…) A fost o decizie unilaterală în urma unei discuţii”, a precizat Bulai.

Potrivit lui Bulai, „este normal ca o persoană să fie coerentă cu ea însăşi, cu ceea ce îşi doreşte”.

„Partidul străluceşte prin coerenţă, coerenţa este pentru libertăţi şi drepturi pentru toţi care cred, care nu cred, care au anumite afinităţi sau nu, iar aceasta este o linie roşie pe care nimeni nu o poate depăşi, dar aici vorbim despre dorinţa unei persoane de a se retrage de pe listă, lucru pe care eu îl respect. (…) Problema reală în România nu este o înverşunare între unii sau alţii, ci o luptă comună împotriva devălmăşiei PNL-PSD. (…) Şi eu sunt partizan al familiei între membrii care îşi doresc acest lucru. Încetaţi să mai puneţi un semn de antiteză între forţe care sunt complementare în România. Toate familiile sunt acceptate. Statul n-ar trebui să intre în nicio formă de reglementare pentru sau împotriva unora”, a adăugat Iulian Bulai.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat că decizia Elenei Lasconi de a se retrage de pe listele europarlamentare ţine de viaţa de familie a acesteia.

„Este un moment în care trebuie să separăm ceea ce ţine de viaţa de familie a cuiva şi este dreptul doamnei Elena Lasconi să se liniştească, să discute cu fiica sa şi noi, cei care facem politică şi suntem în prima linie, să ne ocupăm de problemele oamenilor. Uitaţi-vă că nu sunt bani pentru spitale, este o criză financiară teribilă, acreditarea spitalelor s-a amânat cu vreo 700 de zile şi este extrem de important ca doamna Lasconi să facă treabă foarte bună în Câmpulung, aşa cum a început”, a spus Ungureanu.

Deputatul USR Oana Ţoiu a spus că Elena Lasconi este susţinută în continuare pentru administraţia locală.

„Elena Lasconi este o femeie politician pe care o respect şi o să o susţinem în continuare pentru administraţia locală. În ceea ce priveşte scandalul ultimelor zile, a ajuns să fie atât de acut încât să devină incompatibil cu obiectivele pe care noi le avem pentru campania pentru europarlamentare şi partidul a luat act de retragerea Elenei Lasconi. Sigur că nu e un moment de bucurie, un moment triumfător. Pe de altă parte, în acest moment este cât se poate de clară prioritatea acestei partid pentru reforme anticorupţie, absorbţie de fonduri europene”, a adăugat Ţoiu.

Deputatul USR Cristina Prună a spus că nu doreşte să comenteze această situaţie.

„Lucrurile pe care le-am discutat în interiorul partidului rămân în interiorul partidului. Am transmis ce aveam de transmis în interiorul partidului. Spun sincer că nu vreau să comentez despre situaţie”, a mai spus Prună.

Biroul Naţional al formaţiunii a luat act de retragerea Elenei Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat, duminică seara, USR.

Anterior, preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţase că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

Decizia conducerii USR vine după ce Elena Lasconi a declarat într-un interviu că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale. AGERPRES