Papa Francisc a renunţat la citirea unui discurs argumentând că nu se simte bine

Papa Francisc a renunţat luni la citirea unui discurs pregătit pentru o întâlnire cu rabini europeni, argumentând că nu se simte bine, relatează Reuters.

„Bună dimineaţa. Vă salut pe toţi, vă urez bun venit şi vă mulţumesc pentru această vizită, care mă bucură foarte mult. Dar se întâmplă să nu mă simt bine şi din această cauză prefer să nu citesc discursul, ci să vă ofer o copie”, le-a transmis papa rabinilor.

Suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a părut să aibă respiraţia întretăiată în timp ce îi saluta pe rabini, la începutul întâlnirii.

Papa Francisc a rămas fără o parte dintr-un plămân, care i-a fost extirpată când era tânăr, în ţara sa natală, Argentina.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului nu a răspuns imediat la o solicitare de a face comentarii pe marginea acestui subiect şi nu au fost anunţate modificări în restul programului de luni al papei.

Papa Francisc a fost operat la 7 iunie pentru o hernie abdominală. Suveranul pontif a fost spitalizat timp de nouă zile şi se pare că s-a recuperat complet în urma acestei intervenţii chirurgicale.

Papa a efectuat trei călătorii în străinătate după ce a suferit această operaţie şi urmează să se deplaseze în Dubai, luna viitoare, la summitul COP28 privind clima.AGERPRES