Război Israel-Hamas: 40 de francezi au fost ucişi în atacuri ale Hamas în Israel, potrivit unui nou bilanţ

Bilanţul victimelor franceze ale atacurilor mişcării islamiste palestiniene Hamas împotriva Israelului a fost din nou revizuit în creştere, cu 40 de morţi şi opt dispăruţi, printre care ostatici, a anunţat luni şefa guvernului francez Elisabeth Borne, informează AFP.

„În această dimineaţă, (bilanţul) este de 40 de morţi şi opt dispăruţi”, printre care „sunt evident ostatici”, a afirmat şefa guvernului francez la Radio France Inter.

Un bilanţ precedent informa despre 39 de morţi şi nouă ostatici sau daţi dispăruţi.

„Discuţia este în curs în primul rând cu autorităţile israeliene, dar şi cu partenerii din regiune”, pentru că „prioritatea noastră este, desigur, eliberarea ostaticilor”, a susţinut Elisabeth Borne, reafirmând cererea Franţei pentru un „armistiţiu umanitar”.

Cu privire la înmulţirea de acte antisemite înregistrate în Franţa, Borne a spus că ea „conştientizează pe deplin angoasa” evreilor francezi „în faţa acestei recrudescenţe” şi a dat asigurări că guvernul face „totul pentru a-i proteja”.

Guvernul francez a anunţat duminica aceasta că actele antisemite au „explodat” în Franţa din 7 octombrie – când a început războiul dintre Hamas şi Israel -, cu 1.040 de acte comise şi 486 de persoane arestate.

„În mod evident, nu putem accepta în ţara noastră această resurgenţă a acestui antisemitism pe care nu l-am mai cunoscut de ani de zile şi vom fi fermi, nu vom admite (niciun astfel de act antisemit), persoane vor fi prinse şi condamnate”, a afirmat şefa guvernului francez, al cărei tată este un fost deportat de confesiune iudaică. AGERPRES