USR îl critică pe Ciolacu pentru că nu vine în Senat să prezinte situaţia finanţelor şi îi transmite o nouă invitaţie

USR îl critică pe premierul Marcel Ciolacu pentru faptul că nu vine luni, în Senat, să prezinte situaţia finanţelor ţării.

„Marcel Ciolacu nu participă azi la Senat, la „Ora Prim-ministrului”, unde fusese chemat de Grupul USR pentru a dezbate măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern şi impactul acestora. Este încă un act de sfidare al prim-ministrului la adresa Parlamentului, un reflex dictatorial din partea liderului PSD”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de USR.

Conform aceleiaşi surse, în Biroul Permanent al Senatului s-a decis retransmiterea solicitării USR către premierul Marcel Ciolacu pentru săptămâna viitoare.

„Ora prim-ministrului rămăsese singura ocazie instituţională care le-ar fi permis românilor să afle care este situaţia finanţelor ţării. Dar Marcel Ciolacu se ascunde, pentru că nu vrea ca românii să ştie că guvernarea PSD-PNL a golit bugetul statului. Marcel Ciolacu evită să vină în Parlament, refuză rectificarea bugetară, iar ţara trăieşte din fondul de rezervă, care poate fi folosit doar în caz de cataclism şi catastrofă. Adevărul e că o catastrofă mai mare decât actualul guvern nu există”, a precizat liderul senatorilor USR, Radu Mihail.

Senatorii USR l-au invitat pe premierul PSD Marcel Ciolacu la „Ora Prim-ministrului” pentru a explica „măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern şi impactul pe care acestea le vor avea asupra vieţii românilor”. AGERPRES