S-au finalizat lucrările de pe Lotul I al Axei Rutiere Strategice 1: Iași – Suceava

S-au finalizat lucrările de pe Lotul I al Axei Rutiere Strategice 1: Iași – Suceava ce include 𝟐𝟗,𝟓𝟖𝟒 𝐤𝐦 și asigură legătura dintre DJ 282 limita Municipiului Iași – Rediu – Movileni – Gropnița – DJ 281D, iar în această săptămână facem verificările necesare pentru semnarea procesului verbal de recepție a lucrărilor.
Axa Rutieră Strategică 1: Iași – Suceava reprezintă unul dintre proiectele majore privind modernizarea infrastructurii rutiere a județului nostru, prin care reușim să asigurăm conectivitatea interjudețeană, un pas important în dezvoltarea județelor din regiunea Moldovei.
Acest proiect a fost, încă de la inițierea discuțiilor dintre Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Suceava, o adevărată provocare, dat fiind faptul că discutam despre cel mai mare obiectiv de investiții derulat de o autoritate publică locală. Din păcate, atunci când am preluat conducerea Consiliului Județean Iași în 2020, lucrările de pe Lotul I al Axei Rutiere Strategice 1: Iași – Suceava erau aproape de zero, iar lucrările de pe toate cele 3 loturi nu începuseră. În acest timp, valoarea finală a proiectului se dublase, însă mă bucur că am reușit să finalizăm și acest lot, valorificând finanțarea europeană și asigurând o mai bună accesibilitate, creșterea vitezei medii de deplasare și, mai ales, siguranță în trafic.
Cu finalizarea acestui proiect, se deschid noi oportunități pentru comunitatea noastră, facilitând transportul și conectivitatea între diferitele localități. Acest efort susținut în dezvoltarea infrastructurii rutiere este un pas important către un viitor mai accesibil și prosper pentru toți locuitorii județului nostru.
„Le mulțumesc primarilor comunelor beneficiare pentru colaborarea eficientă pe care am avut-o în perioada de implementare a proiectului și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv. Vă asigur că angajamentul nostru pentru dezvoltarea infrastructurii rutieră și creșterea calității vieții tuturor locuitorilor județului Iași va continua să fie prioritatea noastră.
Vă reamintesc că în luna martie a.c Consiliul Județean Iași a recepționat lucrările de pe Lotul 2 al Axei rutiere strategice Iași – Suceava, cu o lungime de 20,001 kilometri. Acest lot include DJ 281D între Coarnele Caprei – Focuri – Gropnița și DJ 281 B între Coarnele Caprei și Belcești, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de 64 de milioane de lei”, precizează Costel Alexe, președintele CJ Iasi.
Lucrările de pe Lotul 3 al Axei rutiere strategice Iași – Suceava ce cuprinde peste 40 de km de drum județean de pe raza a cinci comune: DJ 281 de la Belcești – Ceplenița – DN 28B și DJ 281 de la DN 28B – Scobinți – Lespezi se află, astăzi, la un stadiu de execuție de 𝟗𝟎% , acestea urmând a fi finalizate până la sfârșitul acestui an.