Acte adiționale pentru 15 proiecte cu finanțare europeană prin PNRR

Reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au semnat vineri, 10 noiembrie 2023, la sediul Direcției Generale Implementare Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR), acte adiționale pentru 15 proiecte cu finanțare europeană prin PNRR. Documentele aduc o serie de clarificări privind sursele de finanțare și vizează asigurare și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene în contextul recentelor modificări legislative.
Cele 15 acte adiționale semnate se referă la următoarele proiecte:
• Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale (str. I. C. Brătianu nr. 6 și str. Macazului nr. 5), în valoare de 6.445.132,36 lei;
• Reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”, în valoare de 8.173.334,06 lei;
• 9 din cele 9 proiecte de digitalizare a obiectivelor în cadrul proiectului de modernizare a Depoului Dacia, în valoare de 56.295.504,97 lei;
• 4 din cele 5 proiecte pentru sisteme de avertizare și asistență anti-coliziune pentru autobuze și tramvaie, în valoare totală de 28.118.462,40 lei.
Valoarea totală a proiectelor realizate de Primăria Municipiului Iași, care vor fi finanțate prin PNRR și care sunt deja aprobate este de 862.501.246,08 lei, aproape 175 de milioane de euro!
„Fondurile europene obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, în proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ preuniversitar și la blocuri de locuințe, pentru extinderi și dotări pentru școli și grădinițe, pentru construirea de locuințe pentru tineri, pentru modernizarea spitalelor, precum și pentru continuarea programului de modernizare a sistemului de colectare separată a deșeurilor.
Vă mulțumesc pentru încredere!”, a declarat primarul Mihai Chirica.