Lucrările SC ApaVital SA pe șos. Bucium vor avea loc doar în cursul nopții 

La sfârșitul săptămânii trecute SC ApaVItal SA a anunțat că începând de luni, 13 noiembrie 2023, până la 28 noiembrie 2023, va executa lucrări pe șoseaua Bucium, pe segmentul cuprins între intersecția cu str. Trei Fântâni și bd. Poitiers, în cadrul proiectului cu finanțare europeană de „Extindere a sistemului de apă și canalizare în zona metropolitana a Municipiului Iași – zona Sud – Lot 1”. SC ApaVital SA a mai anunțat că aceste lucrări vor avea loc în perioada menționată, în intervalul orar 5:00 – 22:00.
„Aceste lucrări finanțate cu fonduri europene sunt esențiale pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare, motiv pentru care am și aprobat desfășurarea lor, cu atât mai mult cu cât este vorba de confortul și calitatea utilităților de care beneficiază locuitorii din zona Bucium.
Pe de altă parte, începerea lucrărilor a creat un disconfort semnificativ în traficul rutier, mai ales la orele de vârf, și nu pot să nu fiu atent la nemulțumirea ieșenilor care tranzitează zona.
În aceste condiții, am analizat problema și am căutat variante pentru a permite desfășurarea lucrărilor, dar fără a perturba major circulația auto, iar singura soluție rezonabilă este ca lucrările să aibă loc pe timp de noapte.
Solicit SC ApaVital să transmită constructorilor contractați ca începând de mâine să își modifice programul de lucru, astfel încât să intervină doar în timpul nopții.
De asemenea, am dispus Poliției Locale să asigure echipele necesare pentru securizarea șantierului și pentru fluidizarea circulației în zonă și solicit și Poliției Rutiere să asigure sprijinul necesar”, a declarat primarul Mihai Chirica.