Costel Alexe: Universitatea ,,Gheorghe Asachi” este o instituție emblematică

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi organizează în această perioadă o serie de evenimente pentru a marca ,,Zilele TUIASI 2023”.
La invitația domnului rector Dan Cașcaval, președintele CJ Iasi Costel Alexe a participat astăzi la evenimentul principal din cadrul zilelor universității pentru a sărbători cel mai vechi învățământ de inginerie din România.
„Universitatea ,,Gheorghe Asachi” este o instituție emblematică care nu doar că a fost martoră la transformările și realizările remarcabile ce s-au petrecut în Iași de-a lungul secolelor, dar a fost parte din ele.
Atunci când vine vorba de Iași, spun asta cu fiecare ocazie, pentru că este fără doar și poate un motiv de mare mândrie, județul nostru este locul marilor începuturi. Prima universitate din țară, prima Grădină Botanică din România, primul Teatru Național, primul Muzeul Literar – bojdeuca lui Ion Creangă, prima tipografie în limba română, Primul Teatru Evreiesc din lume – sunt doar câteva repere care fac ca Iașul să fie cel dintâi. Iar la această listă putem adăuga, cu mândrie, prima școală de inginerie în limba română, care a luat ființă tot aici, la Iași.
Vestea bună pentru noi este că Iașul nu a încetat să fie locul de pornire al marilor idei și proiecte, ci ocupăm și astăzi un loc fruntaș în România și chiar Europa atunci când vine vorba de excelență în multe domenii, în special în cel al ingineriei. Dovadă stă activitatea de cercetare științifică pe care o are Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, la care se adaugă programele de studii, numărul mare de studenți și ideile inovatoare care se nasc pe băncile celor 11 facultăți din cadrul Politehnicii ieșene.
La mulți ani, Universitatea Tehnică ,,Gheorghe Asachi” din Iași!”, a precizat Costel Alexe.