Guvernul anunță continuarea campaniei „Generația Pădurii” – peste 8 mii de persoane au plantat circa 1,3 mln de puieți

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Pe data de 11 noiembrie, Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva”, sub egida președintelui Maia Sandu, au demarat programul național de împădurire „Generația Pădurii”. În cadrul conferinței de presă după ședința Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, s-a referit la rezultatele preliminare ale campaniei de împădurire, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Conform datelor oferite de responsabilii de la Ministerul Mediului, circa 8 mii de persoane din 142 de instituții au plantat pe 275 ha circa 1,3 milioane de puieți – cei mai mulți fiind salcâm și stejar. Alte peste 5 mii de persoane s-au înregistrat până acum pentru a participa la programul național de împădurire pe data de 18 noiembrie”, a menționat Daniel Vodă.

Campania de plantare se desfășoară în perioada lunilor noiembrie – decembrie 2023. În acest sens, au fost lucrate terenuri disponibile pentru plantări cu o suprafață totală de peste 4000 ha și au fost pregătiți aproximativ 35 de milioane de puieți.

Mai multe detalii cu privire la organizarea campaniei de plantare din această toamnă, suprafețele disponibile și perioadele în care cetățenii au posibilitatea să participe activ la plantări pot fi găsite pe paginile web și de facebook ale Agenţiei „Moldsilva”, www.moldsilva.gov.md, prin accesarea rubricii „Participă la plantări toamna 2023”.

„Prin acest mesaj public, vă invităm să participați în număr cât mai mare. Împreună putem contribui la un mediu mai curat și un aer mai curat. Împreună putem ajuta la împădurirea țării noastre. Este o campanie care ne vizează pe toți”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.