Israel-Hamas/ Nu există niciun loc în Gaza unde Israelul să nu ajungă, avertizează Benjamin Netanyahu

Nu există niciun loc, nicio ascunzătoare şi niciun refugiu în Gaza în care Israelul să nu ajungă, a avertizat premierul israelian Benjamin Netanyahu, în contextul în care armata israeliană acţiona miercuri în cel mai mare spital din Fâşia Gaza, transmite AFP.

”Vom elimina Hamas şi vom elibera ostaticii”, două ”misiuni sacre”, a declarat şeful guvernului israelian în timpul unei vizite la o bază militară din Israel.

”Nu există adăpost pentru asasinii din Hamas”, a adăugat Netanyahu.

Armata israeliană a intrat miercuri în spitalul Al-Shifa din Gaza, pe care îl consideră o bază strategică a mişcării teroriste palestiniene Hamas.

Această operaţiune suscită îngrijorare în special pentru miile de civili palestinieni strămutaţi care şi-au găsit refugiu în incinta spitalului.

”Ni s-a cerut să nu intrăm în Gaza? Ei bine, totuşi am intrat acolo. Ni s-a spus că nu vom ajunge la intrarea în oraşul Gaza, am ajuns acolo. Ni s-a transmis că nu vom putea intra în spitalul Al-Shifa, suntem deja acolo”, a subliniat Benjamin Netanyahu.

Acest spital reprezintă un obiectiv major pentru Israel, care a promis ”că va nimici” mişcarea islamistă Hamas, după atacul terorist violent lansat de aceasta asupra sudului Israelului pe 7 octombrie.

În acea zi, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a efectuat un atac terorist de amploare contra sudului Israelului, soldat cu aproximativ 1.200 de morţi. Militanţii Hamas au luat ostatice aproximativ 240 de persoane, pe care le-au dus în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a răspuns cu lovituri aeriene masive contra poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza şi ulterior a intrat cu trupe şi tancuri în enclava palestiniană. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, circa 11.200 de persoane au murit până acum în timpul ripostei israeliene începute pe 9 octombrie. AGERPRES/