Selecţie de filme româneşti la prima ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Minessota

O selecţie de patru filme româneşti vor fi prezentate, sâmbătă şi duminică, la prima ediţie a Festivalului de Film Românesc de la Minessota – „Tales of Our Destiny”, informează un comunicat al Institutului Cultural Român de la New York.

Festivalul va prezenta o selecţie de filme foarte noi şi foarte cunoscute atât pe scena cinematografică naţională, cât şi pe cea internaţională, lansate în perioada 2022-2023. Proiecţiile vor avea loc la Landmark Center în St. Paul.

Evenimentul va fi deschis cu proiecţia peliculei „Libertate” în regia lui Tudor Giurgiu, film lansat în anul 2023, una dintre cele mai apreciate producţii cinematografice ale acestui an.

Din selecţie mai fac parte lungmetrajele „Oameni de treabă” regia Paul Negoescu, „Spre Nord” regia Mihai Mincan, şi „Tigru” regia Andrei Tănase.

Festivalul de Film Românesc de la Minnesota este organizat de HORA, organizaţie culturală a românilor americani, înfiinţată în 2009 cu scopul de a promova patrimoniul, cultura, civilizaţia, istoria şi valorile româneşti, adresându-se atât românilor din diaspora, cât şi comunităţilor americane din care fac parte. AGERPRES