„Drepturile persoanelor cu dizabilități – realități, bariere și soluții”

Fundația Star of Hope România a organizat dezbaterea publică cu tema „Drepturile persoanelor cu dizabilități – realități, bariere și soluții”.
Am fost onorați să avem alături pe Excvelența Sa doamna Therese Hyden, Ambasador al Suediei în România, doamna Aurora Vatamaniuc, președinte executiv al Fundației Star of Hope România, domnul Ragnar Losneloken, director al Star of Hope Norvegia, reprezentanți ai federațiilor de părinți care au copii cu dizabilități, printre care doamna Daniela Bololoi, președinte al Asociației Help Autism (București), rețeaua RO-TSA, și doamna Georgeta Bucur, președinte al Asociației Down Plus (București), cadre didactice, reprezentanți ai altor ONG-uri locale și naționale, părinți, copii și voluntari.
Comunitatea ieșeană trebuie să devină un model de solidaritate și responsabilitate socială!
De aceea, Primăria Municipiului Iași și-a propus să fie întotdeauna alături atât de oamenii care au nevoie de sprijin, cât și de organizațiile care se implică activ în viața cetății!
Există organizații, precum și oameni minunați care își dedică o mare parte din timp, dar și mintea și sufletul, unor proiecte prin care își ajută semeni mai puțin norocoși. Iar când acești semeni sunt copii, misiunea devine cu atât mai nobilă.
Prin astfel de proiecte generoase reaprindem speranța acolo unde, deseori, există doar dezamăgire și abandon. Un cuvânt frumos, o încurajare, o mână de ajutor pot transforma un tânăr care a renunțat la toate într-un om adevărat, capabil să o ia de la început, să se ia la luptă cu destinul potrivnic. Și să-l învingă!
Toate activitățile instituțiilor implicate în proiecte sociale sunt importante pentru municipiul Iași, pentru Regiunea de Nord-Est, pentru România.
Când avem însă de-a face cu un ONG care a venit în țara noastră încă din zilele revoluției din decembrie 1989 – așa cum este Star of Hope -, este obligatoriu gest de profundă admirație și respect!
Dezbaterea face parte din campania „Facem Binele să crească” și care este dedicată susținerii copiilor cu dizabilități. În cadrul acestei campanii, tot astăzi va avea loc, la Hotel Internațional, în prezența a peste 300 de invitați, un alt eveniment important pentru comunitatea ieșeană: Gala Star of Hope 2023.