110 intervenții ale pompierilor ieșeni în perioada 17 – 19 noiembrie 2023

În perioada 17 – 19 noiembrie a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 110 evenimente, dintre care amintim:

2 intervenții pentru stingerea incendiilor:

1 intervenție pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitatea Uda, comuna Tătăruși, în urma căruia au fost distruse obiecte de mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații închise.

1 misiune pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, în municipiul Iași. În urma incendiului au ars componentele combustibile din compartimentul motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect.

5 misiuni la accidente rutiere produse în: localitatea Răducăneni, pe DN 28, unde un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, rezultând 3 victime, care au fost transportate la spital; localitatea Boureni, comuna Moțca, pe DN2, unde a fost implicat un autoturism cu 2 persoane, în urma căruia o victimă a fost transportată la spital; în localitatea Brătuleni, comuna Miroslava, unde au fost implicate 2 autoturisme și au rezultat 4 victime. În urma evaluării medicale o victimă a fost transportată la spital. De asemenea, în localitatea Valea Seaca, în accidentul rutier dintre 2 autoturisme au rezultat 9 victime, dintre care 3 copii. În urma evaluării medicale 8 victime au fost transportate la spital.

Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.

1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, în localitatea Popricani. De la fața locului a fost ridicată și transportată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii 1 proiectil exploziv, de calibru 120 de milimetri.

95 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

7 alte misiuni:

4 intervenții pentru transportul persoanelor supraponderale.

1 misiune pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul desfășurării ”Concursului național de rezidențiat” din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași.

1 misiune pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării echipajelor medicale.

1 exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro