Dezbaterea „Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE”

Dezbaterea intitulată „Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE”, organizată la Palatul Culturii de Camera de Comerţ Iaşi, s-a bucurat atât de o temă de maximă actualitate, cât și de prezența unor invitați de seamă, printre care Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană.
„Într-o lume dominată de conflicte tot mai sângeroase, în care terorismul devenise principala amenințare la adresa civilizației, intrarea României în NATO a însemnat câștigarea unei protecții sigure și eficiente din partea unei organizații militare care își dovedise capacitatea puternică de intervenție în zonele în care pacea și democrația erau puse în pericol.
La rândul său, apartenența la UE a adus, dincolo de libertatea circulației, o incontestabilă consolidare a economiei naționale, cu efecte vizibile în nivelul de trai al fiecăruia.
Agresiunea brutală a Rusiei asupra Ucrainei an a pus în lumină, încă o dată, solidaritatea țărilor membre NATO, precum și forța Alianței, dar, mai ales, avantajele de a face parte dintr-o astfel de structură de securitate. Oare ce s-ar fi întâmplat în această perioadă în România, dar și în Polonia și statele baltice dacă nu ar fi fost membre NATO?!…”, a transmis primarul Mihai Chirica.