O COMEDIE ADEVĂRATĂ – un one man show de excepție cu actorul Gelu Ciobotaru

Ateneul Național din Iași vă invită Sâmbătă, 9 decembrie 2023, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, la O COMEDIE ADEVĂRATĂ – un one man show de excepție cu actorul Gelu Ciobotaru!

„Ce am să scriu în rândurile de mai jos, jur să fie adevărul și numai adevărul!

În vara anului 2012, tocmai terminasem clasa a IX-a, la Liceul de Arte „Hariclea  Darclée”, specialitatea arta actorului. Eram prin oraș în căutare de chirie, afară erau treizeci și cinci de grade la umbră și am intrat într-un magazin să-mi cumpăr o înghețată. Vânzătoarea, o femeie la vreo cincizeci de ani, mă întreabă:

Femeia: Ce umbli, măi băiete, pe căldura asta?
Eu: Eee..Trec în clasa a X-a și sunt în căutare de chirie…
Femeia: La ce liceu?
Eu: La „Hariclea Darclée”, teatru… nu știți pe cinev…
Femeia: Teatru???
Eu: Da!
Femeia: Măi băiete, tu ești întreg la cap?!
Eu: Cred că da. De ce? ( eu care m-am făcut actor, având în cap actorii de la Hollywood. Neștiind că actorii români în 2013, financiar,  o duceau rău, spre foarte rău..)
Femeia: Nu o să faci nimic cu meseria asta! Eu am două fete și le-am trimis să facă matematică, să-și facă un rost în lume. Da’ tu ești băiat, ai să fii cap de familie, (râzând malefic) ai să ai o familie muritoare de foame!
Eu: (speriat)  Vă rog să-mi dați înghețata, mă grăbesc…
Femeia: (turbată) Mă! Tu înțelegi ce-ți spun eu? Lasă ifosele astea, îți distrugi singur viața. Încă nu e prea târziu! transferă-te. Eu am…
Eu: (îi smulg înghețata din mână) Mulțumesc frumos! (plec din magazin aproape în fugă, cu creierii praf, fără să plătesc!)
Femeia: (din ușa magazinului) Nu ai să faci nimic!!!!
Eu: (întorcându-mă) Am uitat să vă plătes…
Femeia: (crizată) Pleacă! Nu mai am nevoie de nimic de la tine.
Am plecat să-mi caut chirie cu și mai multă încredere. Cine a zis că psihologia inversă nu funcționează se înșeală amarnic. Cuvintele femeii au trecut pe lângă mine, fără să mă afecteze deloc. În loc să mă descurajeze, mai tare m-au înverșunat. Mi-am zis că într-o zi îi voi demonstra cât de mult s-a înșelat. Îmi doresc ca acea zi, să fie pe data de   9 decembrie 2023, când are loc premiera spectacolului „O comedie adevărată”, la care vă invit cu foarte multe emoții și mulți fluturi în stomac.” – Gelu Ciobotaru