Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a fost din nou locul de întâlnire al tinerilor șahiști

Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a fost din nou locul de întâlnire al tinerilor șahiști. Cea de-a doua ediție a Concursului de șah „Cupa Alexandru Vlahuță” – parte a proiectului „Șah în școală” inițiat de domnul Vlad Ungureanu – a reunit 120 de elevi din ciclul primar din județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui.
„Atât pentru mine, cât și pentru numeroșii iubitori ai acestei discipline sportive, Iașul a devenit capitala șahului românesc. Nu doar fiindcă orașul nostru a dat de-a lungul anilor o mulțime de campioni acestui sport, ci și pentru că noi, ieșenii, am fost cei care am lansat provocarea ca jocul de șah să se predea la școală, de la cele mai fragede vârste.
Un copil care practică jocul de șah își dezvoltă imaginația și memoria, gândirea logică și spiritul anticipativ, puterea de observație și răbdarea. Toate aceste calități îl ajută atât la școală, în copilărie, cât și la maturitate, devenind premisele unei vieți echilibrate, dar și ale unei cariere încununate de succes.
Felicitări participanților și mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea acestui concurs și a tuturor celorlalte competiții de șah din orașul nostru, o adevărată capitală națională a sportului minții!”, a transmis primarul Mihai Chirica.