Simion: Legea pensiilor, o chestiune pur propagandistică; nu se va aplica niciodată

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a afirmat luni că legea pensiilor, aflată în Camera Deputaţilor pentru dezbatere în comisii şi vot în plen, „nu se va aplica niciodată”, susţinând că este „o chestiune pur propagandistică” a partidelor aflate la guvernare, care „pregătesc probabil” ruperea coaliţiei.

„Avem legea pensiilor astăzi, avem multe amendamente depuse, avem o chestiune pur propagandistică, care nu se va aplica niciodată, 40% mărirea pensiilor. Niciodată, ei pregătesc probabil ruperea coaliţiei, să dea vina unii pe alţii că de ce nu s-a putut. Foarte bine, putem să ieşim să spunem 60% mărirea pensiilor pentru că, la fel, nu are fundament bugetar. Opţiunea AUR este creşterea, de această dată, cu un cuantum fix, cu o sumă fixă a pensiilor, pentru că, de fapt, ce se întâmplă, specialii vor primi din ce în ce mai mult procentual cu cuantumul pensiilor şi pensionarilor săraci li se va indexa pensia cu 13%, cu valoarea inflaţiei din luna ianuarie. 13% pentru toată lumea nu înseamnă aceeaşi sumă pentru toţi. Noi vrem aceeaşi sumă, aceeaşi mărire pentru toată lumea şi vreau să susţinem astăzi în Comisia de muncă de la Camera Deputaţilor acest lucru şi să sprijinim diferitele categorii de oameni defavorizaţi, care sunt afectaţi de aceste modificări”, a susţinut Simion la o conferinţă de presă.

În altă ordine de idei, el a reiterat programul AUR, ocazionat de manifestările dedicate Zilei Naţionale.

„La sfârşitul acestei luni, începutul lunii decembrie, ne regăsim cu toţii la Alba Iulia pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale. Pe 1, la ora 8 dimineaţa, avem tradiţionalul marş care dă startul manifestărilor de la Alba Iulia. Pe 2 decembrie, avem Congresul extraordinar de la Alba Iulia, iar pe 3 vor fi prezentaţi candidaţii la alegerile europarlamentare pentru regiunea aceea a ţării. Până atunci, vor fi diferite manifestări. Şi săptămâna aceasta, şi săptămâna viitoare vor fi prezentaţi noi colegi care intră în AUR să dea pentru ţară, nu să ia pentru ei. Avem de asemenea prezentări ale candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, pe 24 noiembrie la Tg. Jiu, pe 29 noiembrie la Braşov, pe 26 noiembrie la Baia Mare, pe 30 noiembrie la Râmnicu Vâlcea. Participăm cu toţii la Râmnicu Vâlcea, după care mergem spre Alba Iulia. Vom avea un tren, trenul Unirii, expres, din Gara de Nord, din Bucureşti, care merge la Alba Iulia pentru manifestările de 1 decembrie”, a transmis Simion. AGERPRES