Bogdan Cojocaru, președintele PSD Iași: Specialiștii trebuie să spună dacă lucrările realizate respectă întocmai condițiile impuse pentru un monument istoric de importanța Bojdeucii,

𝗕𝗼𝗴𝗱𝗮𝗻 𝗖𝗼𝗷𝗼𝗰𝗮𝗿𝘂, 𝗽𝗿𝗲𝘀̦𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗣𝗦𝗗 𝗜𝗮𝘀̦𝗶 afirmă că,  având în vedere informațiile apărute în spațiul public despre restaurarea Bojdeucii lui Ion Creangă,  este necesară o verificare temeinică a întregului proiect, în toate etapele de implementare.
„Specialiștii trebuie să spună dacă lucrările realizate respectă întocmai condițiile impuse pentru un monument istoric de importanța Bojdeucii, dacă au fost respectate autorizația și proiectul tehnic. Ansamblul Muzeal “Ion Creangă” Iași este înregistrat în Lista monumentelor istorice cu codul IS-IV-m-B-04328.
Ca urmare, voi solicita verificări din partea Direcției Județene pentru Cultură Iași și a Inspectoratului Județean în Construcții. Un punct de vedere trebuie să aibă și Primăria Municipiului Iași, instituția care a emis Autorizația de Construire.
Discutăm despre un simbol al Iașului pentru care s-au cheltuit fonduri europene nerambursabile.
Cred că este obligatoriu să se facă aceste verificări și să se prezinte o situație detaliată. Ieșenii merită să știe de ce restaurarea monumentului istoric s-a transformat într-o controversă la nivel național,” afirmă Bogdan Cojocaru.