Costel Alexe: Suntem cu toții de acord că Iașul are nevoie de cât mai mulți km de autostradă

Presedintele CJ Iasi Costel Alexe a  organizat o ședință de lucru pentru a analiza proiectele autostrăzilor A7 și A8, a centurii de ocolire a orașului Podu Iloaiei, varianta ocolitoare Iași Est și extinderea Bulevardului C. A. Rosetti, conectivitatea cu Aeroportul Internațional Iași și Spitalul Regional de Urgențe Iași, precum și stadiul implementării obiectivului de investiții „Centura Ușoară de Ocolire a Municipiului Iași”.
La dezbatere au participat Irinel Ionel Scriosteanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industria Iași, reprezentanți ai CNAIR, ai Primăriei Municipiului Iași, ai UAT-urilor din județ, ai instituțiilor avizatoare, precum și reprezentanți ai societății civile.
„Am spus în nenumărate rânduri că proiectele autostrăzilor nu trebuie să mai ocolească Iașul și evident, întreaga regiune a Moldovei. Le mulțumesc reprezentanților Guvernului României, a mediului de afaceri ieșean, dar și celor din structurile asociative pentru disponibilitatea arătată în implementarea proiectelor privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a tuturor proiectelor de dezvoltare a județului Iași. Salut inițiativa Președintelui Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, care a venit, la rândul lui, cu soluții în vederea unei mai bune conectivități a Autostrăzii A8 cu Zona Metropolitană.
Suntem cu toții de acord că Iașul are nevoie de cât mai mulți km de autostradă tocmai pentru a valorifica potențialul uriaș pe care îl avem din punct de vedere economic. Totodată, ne dorim să asigurăm conectivitatea ieșenilor cu celelalte județene învecinate prin concretizarea proiectelor de investiții ce vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor județene, așa cum s-a întamplat, de exemplu, cu Axa Rutieră Strategica 1: Iași – Suceava sau Axa Rutieră Strategice 2: Iași – Botoșani.
Toate aceste proiectele implementate în ultimii trei ani de către Consiliul Județean Iași care vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere contribuie la îmbunătățirea accesibilității și siguranței participanților la trafic în județul Iași, precum și la stimularea dezvoltării economice și sociale a județului”, precizează Costel Alexe.