Prima ediție a Salonului de Fotografie Iași 2023

Primăria Municipiului Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, Clubul Fotografilor Iași și Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași organizează prima ediție a Salonului de Fotografie Iași 2023.
– Pot participa doar fotografi ieșeni (din municipiu sau județ).
– Expoziția cu lucrările participanților va avea loc în perioada 11-19 decembrie 2023, la Galeriile de Artă „Victoria” din Iași.
– Vernisajul va avea loc luni, 11 decembrie, la ora 18,30.
– Fiecare participant va trimite pentru expoziție un număr maxim de 3 fotografii alb-negru sau/și color, făcute (obligatoriu) pe parcursul anului 2023.
– Tema este liberă.
– Imaginile, (având minim 3000 pixeli pe latura mare și rezoluția de 300 Pixeli/Inch vor fi salvate Jpeg la rezoluție maximă și vor fi denumite cu numărul imaginii_titlul imaginii_numele autorului) vor fi trimise până pe 23 noiembrie (ora 20) pe adresa de email fotodusa@gmail.com împreună cu un număr de telefon mobil pentru contact.
– Nu se pot trimite imagini manipulate digital sau făcute cu ajutorul softurilor AI, singurele intervenții acceptate fiind cele legate de strălucire, contrast, culoare, claritate, conversie din color în alb-negru.
– Pentru expoziție vor fi alese un număr de 50 imagini, selectorul lor fiind artistul fotograf Florin Andreescu (https://www.adlibri.ro/).
– Nu se vor acorda premii, Salonul dorindu-se a fi o imagine a activității fotografilor ieșeni din anul 2023.
– Imaginile care vor alcătui expoziția vor fi printate pe hârtie fotografică, urmând ca, după închiderea expoziției, imaginile să fie date participanților.
– Pentru publicitatea evenimentului (expoziție, vernisaj) cât și pentru alcătuirea catalogului, imaginile vor putea fi folosite de organizatori (în presă și/sau media) fără plata drepturilor de autor, trimiterea imaginilor considerându-se acceptarea de către participanți a acestui punct.
– Nu se percepe nici un fel de taxă de participare.
– Fiecare participant, va primi, după terminarea expoziției, catalogul în format digital al Salonului.