Ruta Cultural Turistică „Mihai Eminescu”

O nouă veste bună pentru Iași! Ruta Cultural Turistică „Mihai Eminescu”, inițiată de Consiliul Județean Suceava, împreună cu Municipiile Iași și Botoșani, a fost omologată și a primit certificatul de recunoaștere în cadrul ediției de toamnă a Târgului de Turism al României.
Proiectul îi invită pe turiștii din toată țara să viziteze obiective culturale și să parcurgă trasee culturale aflate în strânsă legătură cu viața și opera lui Mihai Eminescu.
„Numele lui Eminescu este indisolubil legat de Cetatea Iașului. În parcuri, pe vechile străzi, pe molcomele dealuri ale orașului ne întâlnim mereu cu amintirea poetului. Aici și-a scris o bună parte din operă, aici a iubit și tot aici a suferit, dar mai ales în Iași s-a produs consacrarea sa ca poet, cel mai mare pe care l-au dat aceste meleaguri minunate. Aș putea spune cu îndreptățire că Iașul l-a făcut nemuritor pe Eminescu, iar Eminescu a făcut Iașul celebru și nepieritor”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Certificată în prima fază ca o rută națională, Ruta Cultural Turistică „Mihai Eminescu” își propune să devină o rută transnațională prin includerea unor obiective și trasee din Bucovina de Nord și Republica Moldova.