Ciucă: Cel care va genera ruperea coaliţiei, din punctul meu de vedere, nu va câştiga, ci va pierde

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că PNL nu poate, în momentul de faţă, să iasă în faţa românilor şi să discute de ruperea coaliţiei de guvernare, adăugând că „cel care va genera ruperea coaliţiei nu va câştiga, ci va pierde”.

„Partidul Naţional Liberal şi eu, personal, am avut o abordare cât se poate de echilibrată şi trebuie în continuare să avem acest echilibru, pentru că în momentul de faţă vedem cu toţii că nu s-a schimbat situaţia de securitate. Contextul în care am luat decizia să realizăm această coaliţie a fost unul care a atras – şi apreciez foarte mult acest comportament, această atitudine – responsabilitatea tuturor liderilor politici din România pentru o coaliţie care să treacă ţara prin acea succesiune şi suprapunere de crize. În momentul de faţă este nevoie de aceeaşi responsabilitate, este nevoie de aceeaşi onestitate şi loialitate şi respect în interiorul coaliţiei, pentru că românii au alte aşteptări de la noi. Românii aşteaptă să guvernăm, să luăm decizii, să asigurăm creşterea economică”, a spus Nicolae Ciucă, la RFI, întrebat dacă se rupe coaliţia de guvernare, având în vedere disputele.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, cel care va genera ruperea coaliţiei nu va câştiga, ci va pierde.

„Ca atare, nu consider că în momentul de faţă putem să ieşim în faţa românilor şi să discutăm de ruperea coaliţiei. Noi suntem cei care i-am rugat pe români să accepte această coaliţie, la început împotriva firii, şi nimeni nu ne dădea speranţă de a rezista mai mult de trei – patru luni de zile. Iată că ne apropiem şi împlinim doi ani de zile. Iar cel care va genera ruperea coaliţiei, din punctul meu de vedere, nu va câştiga, ci va pierde. Partidul Naţional Liberal în continuare se preocupă de tot ceea ce înseamnă guvernare, de tot ceea ce înseamnă menţinerea coaliţiei pentru actul de guvernare. Disputele politice şi aceste controverse în spaţiul public, sincer vă spun: nu îşi au rostul, deşi ele fac deliciul anumitor dezbateri pe această temă”, a mai spus liderul PNL. AGERPRES