Primăria Municipiului Iași susține un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale

A fost turnat stratul de uzură și pregătim finalizarea lucrărilor pe strada Ion Roată. Modernizarea acestei artere a fost cerută de locuitorii din zonă și în cadrul ședințelor publice de dezbatere a bugetului local din anii trecuți.
Lucrările sunt executate de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL în cadrul unui contract în valoare de 9.594.696,67 lei care a inclus și modernizarea aleii Copou, străzilor Theodor Văscăuțeanu, Titu Maiorescu, Doctor Victor Babeș, Nicolae Istrati, Turcu, și șoselei Munteni, aceste lucrări fiind aproape de finalizare.
Primăria Municipiului Iași susține un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor. În acest program sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, cu proiecte finalizate, în curs sau propuse pentru proiectare) peste 120 de străzi din toate zonele orașului.
În prezent Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 40 de străzi în valoare totală de circa 94,5 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea pasajului Socola, cu o valoare de circa 42 de milioane de lei. Astfel, municipalitatea are contracte în derulare în valoare de aproape 136,5 de milioane de lei.