Drulă: PNL şi PSD, încetaţi atacurile la Pilonul II de Pensii

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a cerut, luni, liberalilor şi social-democraţilor să înceteze „atacurile” la Pilonul II de Pensii, în contextul în care, potrivit USR, o nouă modificare la Codul Fiscal va duce la o impozitare de până la 20% a pensiilor private, deşi până acum acestea erau impozitate cu 10%.

„PNL şi PSD, încetaţi atacurile la Pilonul II de Pensii! Noul lor plan: tratează pensiile private la fel ca pensiile speciale. Dacă până acum pensiile private erau impozitate cu 10%, acum, printr-o simplă modificare la Codul Fiscal, am putea avea o impozitare de până la 20%. Este vorba despre un haos legislativ, o ambiguitate în Codul Fiscal – mai precis Legea 282/2023 – care pune în aceeaşi oală munca noastră cu privilegiile nesustenabile ale unora. Este inacceptabil să spui că pensiile din Pilonul II, bazate pe contributivitate, sunt acelaşi lucru cu pensiile speciale”, a declarat Drulă, citat într-un comunicat de presă transmis de USR.

Potrivit acestuia, „nu este primul atac la Pilonul II de pensii gândit de cei de la PNL şi PSD”.

„Ultima categorie afectată au fost cei din IT. Se adaugă angajaţii din construcţii, industria alimentară şi agricultură. În total, un milion de români vor avea o pensie mai mică din cauza modificărilor la Codul Fiscal. Toate astea nu s-ar fi putut întâmpla fără acordul ministrului PNL al Finanţelor”, a adăugat liderul USR. AGERPRES