Echipele municipalității au lucrat întregul sfârșit de săptămână pentru a limita efectele ninsorii și apariția poleiului

În condițiile în care Municipiul Iași s-a aflat sub o avertizare meteorologică de Cod Galben de ninsoare și viscol, echipele municipalității au lucrat întregul sfârșit de săptămână pentru a limita efectele ninsorii și apariția poleiului, pentru a asigura condiții bune pentru traficul rutier și, în special, pentru mijloacele de transport public. Ca de obicei, o atenție deosebită a fost dată căilor de acces la unitățile de învățământ, spitale, instituții publice și private.
✔️ În cursul nopții de sâmbătă, 25 noiembrie, spre duminică, 26 noiembrie, Citadin SA a intervenit cu 16 sărărițe cu lamă, 5 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, un încărcător frontal și un buldoexcavator.
Duminică, 26 noiembrie, în tura dintre orele 8:00 și 20:00, compania a scos la stradă 16 sărărițe, 7 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, un încărcător frontal și un buldoexcavator.
În noaptea de duminică, 26 noiembrie, de la ora 20:00, până luni, 27 noiembrie, la ora 8:00, echipele Citadin SA au continuat să intervină cu 16 sărărițe cu lamă, 6 autobasculante, 7 tractoare cu lamă, un încărcător frontal și un buldoexcavator.
Compania municipală a utilizat 89 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori și 4 tone de clorură de calciu.
O atenție deosebită a fost acordată noaptea trecută unor străzi cu risc de înzăpezire și apariție a poleiului, printre care șoseaua Bucium – DN24, trecătoarea, fundac și strada Păun, strada Gotcu, strada Boiangiu, strada Ciprian Porumbescu, strada Mihail Cornea, strada Calistrat Hogaș, strada Cetățuia, strada Fermei, strada Mihail Sevastos, strada Aviației, strada Aterizaj, strada 7 Oameni, strada Holboca și strada Moara de Vânt.
✔️ Salubris SA a intervenit pe trotuare și alei pietonale.
✔️ Servicii Publice SA a lucrat în special pe zonele de versanți, poduri și scări pietonale.
✔️ Echipele Companiei de Transport Public SA au asigurat viabilitatea liniilor de tramvai și rețelei de fir contact și au curățat stațiile și peroanele.
✔️ Poliția Locală patrulează în permanență și transmite societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale.
Echipele municipalității rămân mobilizate și intervin în continuare în toate zonele care mai necesită intervenții punctuale.
Nu mai puțin de 157 de utilaje de diferite categorii sunt pregătite pentru eventualele intervenții din această iarnă, iar circa 1.000 de persoane sunt instruite și pregătite pentru a interveni în teren.
Mai multe informații despre Comandamentul de Iarnă al Municipiului Iași sunt disponibile aici: https://tinyurl.com/32zwnhhf.