Orele cu prezenţă fizică se vor relua, de marţi, în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi şi Tulcea

Orele cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar se vor relua, de marţi, în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi şi Tulcea.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului Educaţiei, instituţia a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi şi Tulcea, în care orele cu prezenţă fizică sunt suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, prin hotărâri ale Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

Din informaţiile primite în cadrul videoconferinţei, nu se menţine suspendarea orelor la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din aceste judeţe, prin urmare, de marţi, va fi reluată activitatea didactică cu prezenţă fizică.

Ministerul Educaţiei le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să monitorizeze situaţia la nivel de judeţ. În cazul în care vor exista unităţi de învăţământ în care nu se pot asigura condiţiile adecvate pentru desfăşurarea activităţii didactice cu prezenţă fizică, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pot fi suspendate pe perioadă determinată, la solicitarea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, cu informarea inspectorului şcolar general, respectiv cu aprobarea inspectorului şcolar general şi informarea Ministerului Educaţiei. AGERPRES