Expoziția „PERFECT IMPERFECT – 6 elemente”- Elena Șoltuz

Expoziția „PERFECT IMPERFECT – 6 elemente”- Elena Șoltuz
1 – 10 decembrie 2023, Galeria de Artă „Octav Băncilă” – U.A.P.R. Filiala Iași, str. Lăpușneanu, nr. 7-9, Iași
Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați în perioada 01-10 decembrie 2023 expoziția „PERFECT IMPERFECT – 6 elemente”  semnată de artista Elena Șoltuz
Vernisajul va avea loc marți, 5 decembrie, ora 18:00.
Prezintă Lector univ. dr.  Maria Bilașevschi- Președinte U.A.P.R. Filiala Iași
Fotografii de produs realizate de Răzvan Barbă
Vă așteptăm!
„Expoziția PERFECT IMPERFECT – 6 elemente – reprezintă o îmbinare dintre tehnologia precisă a turnării rășinii în matrițe cu tehnica mai puțin precisă a modelajului în lut folosind cele 6 elementele: apă, aer, foc, pământ, metal și eter. Pământul și apa crează lutul care, modelat cu pasiune, ia diferite forme ce au nevoie de aer și foc pentru a rezista în timp. Metalele și cristalele modelate și aranjate în matrițe iau forma orgonilor prin turnarea rășinii care asemeni lutului are nevoie de aer și căldură. Conform principiilor și cercetărilor doctorului Wilhem Reich, prin structura lor, orgonii au capacitatea de a absorbi energia negativă și de a o transforma în energie pozitivă.
Expoziția PERFECT IMPERFECT – 6 elemente – își propune să pună în valoare perfecțiunea imperfectă a elementelor naturii, dar și a firii umane care este unică și imprevizibilă.
Pe simeze se găsesc creațiile artistei Elena Șoltuz, conf. univ. dr. la UNAGE Iași, care caută să aducă prin orgonii creați liniștea în universul haotic care ne înconjoară.”