Năsui: Guvernul Ciolacu, maxim de angajaţi la stat, în timp ce îi pune pe români să strângă cureaua

Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, acuză Guvernul PSD-PNL că „umflă tot mai mult” aparatul la stat, în timp ce pe români îi pune să „strângă cureaua”, aplicându-le taxe tot mai mari.

„Am ajuns la maximul istoric de angajaţi la stat. Aproape 1.290.000, număr care tot creşte. Asta în ciuda faptului că din mai ‘au îngheţat iar angajările’ la stat. Doar în timpul verii, de când s-a instalat guvernul Ciolacu, în total au crescut cu 5.206 posturi ocupate. Iar aproape 400 din aceşti noi angajaţi sunt chiar la Secretariatul General al Guvernului domnului Ciolacu, în timp ce pune românii să strângă cureaua cu taxe mai mari. Vi se pare că s-au îmbunătăţit serviciile publice faţă de acum un an, când erau cu 10.000 mai puţini angajaţi?”, declară Năsui, conform unui comunicat USR.

Potrivit aceleiaşi surse, în luna octombrie, Ministerul Finanţelor declara 1.289.405 posturi ocupate în instituţiile şi autorităţile publice, cu 12.821 mai multe decât în februarie 2023 şi cu 19.693 mai multe decât în iunie 2022.

USR îi solicită premierului Ciolacu să oprească „sinecurile şi risipa banului public” şi să desfiinţeze instituţiile „inutile”.

Totodată, USR cere explicaţii publice de la premierul Marcel Ciolacu pentru creşterile de posturi de la Secretariatul General al Guvernului, MAE, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, MIPE, Ministerul Familiei, dar şi SPP, STS. AGERPRES