Familia Regală a României: Regele Mihai a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea naţiunii

Regele Mihai a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea naţiunii, afirmă Familia Regală României într-un mesaj transmis la comemorarea a şase ani de la moartea fostului suveran.

„Acum şase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestăţii Sale anunţa trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, în seara aceleaşi triste zile, prima sa declaraţie către Ţară, în calitate de suveran al Casei Regale. Ne aducem aminte cu emoţie şi recunoştinţă de Regele Mihai, cel care a lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, transmite Familia Regală a României, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam Ploieşteanul a oficiat, sâmbătă, la Catedrala Patriarhală,o slujbă de pomenire la împlinirea a şase ani de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I.

Parastasul a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria, membri ai Casei Majestăţii Sale.

Ulterior slujbei, la Palatul Elisabeta, Majestatea Sa a oferit un prânz tradiţional întru pomenirea Regelui Mihai.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc pe 16 decembrie 2017, Catedrala Patriarhală fiind locul în care s-a desfăşurat slujba de înmormântare a suveranului, oficiată de Patriarhul Daniel, având alături membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. AGERPRES