Luna trecută deputații au aprobat 95 de acte normative

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în luna noiembrie, 95 de acte normative. În aceeași perioadă, în procedură legislativă au intrat 49 de acte, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, au fost votate în lectura a doua 58 de inițiative legislative: 49 de legi și 9 hotărâri. Din totalul actelor adoptate, 8 documente vizează armonizarea legislației naționale cu prevederile legislației Uniunii Europene. Totodată, în prima lectură au fost votate 37 de proiecte de lege, dintre care 6 au avut ca scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene.

Printre actele aprobate în lectura a doua în luna noiembrie figurează proiecte care prevăd digitalizarea buletinelor de identitate, permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare; aducerea în concordanță a patru legi cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția; oferirea de către BERD a susținerii financiare pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată din Republica Moldova; aplicarea mecanismelor de evaluare a impactului asupra mediului și evaluare strategică de mediu la etapele inițiale de planificare a activităților economice.