A avut loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Astăzi a avut loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), votat în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Prima ședință a fost prezidată de cel mai vârstnic consilier, Galina Drăgan, ales din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Aceasta a îndemnat consilierii ca în cei patru ani de mandat, „să muncească pentru locuitorii capitalei pentru a obține cât mai multe realizări”.

În cadrul ședinței a fost confirmată valabilitatea alegerilor și mandatului primarului ales, Ion Ceban. „Oamenii ne-au votat pentru a furniza rezultate. Vă îndemn să dăm cu toții dovadă de profesionalism, dedicație și multă muncă pentru a rezolva problemele cetățenilor. Mizăm pe un dialog constructiv în următorii ani de mandat”, a spus Ion Ceban.

Totodată, reprezentanții partidelor din CMC au subliniat că „acțiunile întreprinse în cei patru ani de mandat trebuie să fie transparente și în interesul cetățenilor”.

În următoarele ședințe urmează a fi constituite fracțiunile din cadrul CMC.

Consiliul Municipal Chișinău este format din 51 de consilieri. Astfel, PAS și PMAN au obținut câte 20 de mandate, PSRM – șase mandate, PCRM – două mandate, alte trei mandate de consilier au fost atribuite candidaților din partea Partidului „Renaștere”, Platformei „DA” și Partidului Nostru.

CMC reprezintă autoritatea deliberativă a municipiului, în timp ce primarul reprezintă autoritatea executivă. Este convocat o dată pe lună, iar dacă ordinea de zi o impune, este convocat în ședință extraordinară.