Vinurile din Republica Moldova au obținut medalii de aur și argint la un concurs internațional desfășurat în Franța

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Vinurile spumante ale producătorilor din Republica Moldova au fost incluse în top zece poziții, la cea de-a 21-a ediție a competiției internaționale pentru cele mai bune vinuri spumante din lume, Effervescents du Monde 2023, transmite MOLDPRES.

Astfel, vinurile din Republica Moldova au obținut cinci medalii de aur din totalul celor 80 acordate. Totodată, licori produse în țara noastră s-au ales cu șapte medalii de argint dintr-un număr total de 76 de medalii acordate la această categorie. La concurs au participat 470 de vinuri spumante din 19 țări.

Concursul a fost organizat de Forumul de Oenologie în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie 2023, în Château des Ravatys, Franța.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri, fiind și un exportator important din întreaga lume. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii.