Cătălin Chirilă, cel mai bun sportiv al anului 2023 la Federaţia Română de Kaiac-Canoe

Canoistul Cătălin Chirilă, de la CSA Steaua, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun sportiv de la Federaţia Română de Kaiac-Canoe, după ce a cucerit în 2023 două medalii (un aur şi un argint) la Mondiale, unde a obţinut şi calificarea olimpică, şi o medalie de argint la Jocurile Europene.

La Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg (Germania), Cătălin Chirilă a câştigat aurul în proba de canoe simplu la 500 m, probă neolimpică, şi argintul la 1.000 m, probă olimpică, în care a obţinut biletul pentru Paris. Sportivul din Tulcea a mai obţinut o medalie de argint la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (Polonia), în proba de 500 m. Tot în acest an, la etapa de Cupă Mondială de la Szeged, Chirilă a obţinut două medalii de aur la 500 şi 1.000 m.

Pe locul secund în clasamentul celor mai buni sportivi ai FRKC se află echipajul alcătuit din Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă, ambii de la CSA Steaua, care a obţinut la Mondiale medalia de bronz în proba de canoe dublu masculin pe 1.000 metri, probă neolimpică, şi s-au clasat pe locul şase la 500 m, probă olimpică, reuşind calificarea la JO 2024. Cei doi au mai cucerit o medalie de aur în la Cupa Mondială de la Szeged, în proba de 1.000 m.

Locul trei în acest scurt clasament al laureaţilor pe anul 2023 la kaiac-canoe se află echipajul compus din Iulian Serghei şi Mihai Rotundu, ambii de la CS Dinamo, medaliat cu bronz la Europenele de juniori şi Under-23 de la Montemor-o-Velho (Portugalia), în proba de de canoe dublu juniori pe 1.000 metri. AGERPRES