Ciucă: Prezenţa lui Zelenski la Washington – un semnal foarte bun; continuăm să acordăm sprijinul necesar Ucrainei

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă că prezenţa şefului statului ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington reprezintă „un semnal foarte bun” deoarece sunt analizate nevoile Ucrainei în războiul cu Rusia, dar şi posibilităţile de sprijin.

Liderul liberal spune că războiul din Ucraina reprezintă un moment dificil pentru întreaga regiune, dar şi pentru Europa, iar UE şi statele democratice fac eforturi pentru a continua să asigure sprijinul necesar Ucrainei să reziste în faţa agresiunii ruse.

„S-a ajuns la un moment în care, odată cu apariţia conflictului din Orientul Mijlociu, resursele şi nevoia de sprijin dintr-o dată au trebuit să meargă pe două căi diferite (…) şi atunci tot ceea ce înseamnă material de sprijin, echipamente, logistica de război a cunoscut o diminuare pentru Ucraina. Prezenţa preşedintelui Zelenski la Washington eu cred că e un semnal foarte bun pentru că mergând acolo se discută şi se analizează pe de-o parte nevoile, pe de altă parte posibilităţile de sprijin şi sunt convins că se analizează şi care ar fi consecinţele în cazul în care Ucraina nu ar mai putea să reziste în faţa agresiunii ruse. Acelaşi lucru se întâmplă şi la nivelul UE, pentru că, dincolo de sprijinul cu echipament de război, e nevoie şi de sprijin financiar pentru că populaţia civilă din Ucraina trebuie să trăiască şi să-şi ducă traiul de zi cu zi”, a declarat Ciucă, marţi, la Digi 24.

Referitor la poziţia României, preşedintele Senatului a punctat că este important să continue sprijinul acordat Ucrainei.

„Situaţia noastră e cea exprimată de la nivelul preşedintelui României, de la nivelul premierului, de la nivelul nostru, al tuturor celor care continuăm să monitorizăm situaţia, să înţelegem ce ar putea să se întâmple şi continuăm să acordăm sprijinul necesar Ucrainei pentru a putea să facă faţă acestui conflict, să reziste mai ales în condiţii de iarnă, care am văzut că a început mai devreme şi sunt condiţii de iarnă grea, motiv pentru care e important să continuăm acest sprijin pentru că nu putem să anticipăm acum care ar putea să fie evoluţia de la actuala linie de contact”, a explicat Nicolae Ciucă. AGERPRES