Ambasadorul Rusiei la Bucureşti – convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a fost convocat, joi, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce o dronă a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea localităţii Grindu.

În acest context, secretarul de stat pentru Afaceri Strategice Iulian Fota a transmis protestul ferm al autorităţilor române faţă de noul incidentul generat de prăbuşirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

Oficialul român a solicitat ferm părţii ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea naţională a României şi siguranţa transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre şi Marea Neagră.

Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acţiunile părţii ruse de escaladare a situaţiei de securitate în regiune. Atacurile Federaţiei Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război, se mai arată în comunicat. AGERPRES